Vse prepogosto slišimo, da so otroci lačni. To je dejstvo in stanje, ki ne bi smelo obstajati. Otroštvo je le najbolj nedolžno in čisto obdobje v življenju otroka, na katerega naj bi imel lepe spomine. Na srečo tisti, ki jim je najtežje, lahko računajo vsaj na solidarnost ljudi, če se že država ne zna sistematično lotiti tega problema.

Še najbolj zadane izjava slovenske učiteljice: “Na začetku svoje učiteljske poti sem jih učila, da lačni otroci živijo v Afriki, danes pa sedijo v klopi zraven njih.”

S ciljem, da se v največji možni meri omili to stanje, je nastal projekt podariMalico. Vesel in ponosen sem, da sem del tega projekta in del ekipe eAsistenta, ki je v sodelovanju z ustanovo Danu Filantropija, omogočila ta projekt. Sodelujoči organizaciji si od donacij ne vzameta nič in sponzorirata vse stroške izvedbe projekta.

Podari malico

Zaenkrat je odziv super. Vsak mesec dobri ljudje donirajo več tisoč malic za lačne otroke. Projektu pa se je pridružilo tudi več znanih osebnosti, ki so postali ambasadorji projekta podariMalico.

Long story short – odklikaj zdaj na www.podarimalico.si in doniraj, kolikor lahko ali pa pošlji SMS s ključno besedo PODARI5 na 1919, projektu pa lahko nameniš tudi del dohodnine

Naj bo učenje edina skrb otrok.