Skip to content

Itime? Ne, your time za 100.000€

Microsoft Innovation Center, Tovarna podjemov in Klub Poslovnih angelov Slovenije skupaj organizirajo projekt Itime, podjetniški pospeševalnik. Na kratko povedano, to je boost, raketno gorivo za vaš potencialni podjetniški projekt.

Podjetniški pospeševalnik je namenjen start-up podjetjem, ki imajo inovativno podjetniško idejo s širšega področja informatike v okviru dejavnosti TIME (Telekomunikacije, Internet, Mediji, Entertainment) in ki želijo to idejo nadgraditi s pomočjo nasvetov in idej uspešnih posameznikov iz omenjenih panog, prejeti investicijo poslovnih angelov ter vzpostaviti povezavo s strateškim partnerjem. 

Projekt je odlična ideja, saj poleg samih sredstev, ki jih poslovni angeli investirajo v projekt, podjetniki dobijo tudi odlične poslovne partnerje, ki jim svetujejo in pomagajo, da bo podjetniška ideja zaživela in postala dobičkonosna. Predvsem je pa tu pomembno, da gre za good guyse; poslovni angeli so ljudje, ki so v svojem življenju že veliko naredili in investiranje v mlade podjetnike jim po eni strani seveda predstavlja zgolj novo obliko posla, po drugi strani pa s svojimi izkušnjami, znanjem in networkom predstavljajo super poslovne partnerje.

Sam projekt pa ni samo investicija, pač pa intenzivni trening oblikovanja dobre poslovne ideje, priprave ustrezne dokumentacije za investitorje in predvsem prenos znanja na podjetnike. Nenazadnje pa je projekt odlična priložnos za prvi PR oz. medijsko odmevnost.

Kaj torej ponujajo:

 • Intenzivni »podjetniški vikend paket« z mentorskim programom, ki bo vključeval tako delo na področju razvoje ideje, koncepta, uporabe tehnologij, kot tudi na področju komercializacije in monetizacije.
 • Dodatno individualno svetovanje z izbranimi mentorji.
 • Pomoč pri pripravi celotne investicijske dokumentacije za investitorje in strateške partnerje.
 • Aktivni trening za pripravo predstavitve pred poslovnimi angeli in šolo retorike.
 • Možnost povezovanja s strateškimi partnerji iz panog TIME.
 • Večjo medijsko odmevnost.
 • Potegovanje za realno investicijo izbranih poslovnih angelov, ki bodo pripravljeni ponuditi 100.000 EUR za 15% do 20% solastništvo v podjetju.

Poglejte si še ta video, kjer organizatorji zelo dobro predstavijo projekt. Sicer pa je ultimativni vir za vse dodatne informacije spletna stran Itime.

DOBER ZAPIS? NE ZAMUDI NASLEDNJEGA.
Pridruži se naročnikom, ki vsako sredo prejemajo zadnje objave z bloga in vsebine na temo grajenja posla na internetu in uporabniške izkušnje.
Tvoj e-mail naslov seveda ostane samo pri meni.
 • Po mojem mnenju mal too little too late glede na trenutno ekonomsko situacijo. Ne rečem, da potencialno ni možno dobiti res odličen team ven iz tega, samo kanaliziranje teh ljudi skozi vse te “dejavnosti”, kjer večina “dejavnosti” deluje izključno za PR podjetij, ki so zraven kot organizatorji, je pomojem precejšnje zapravljanje energije. Kar se mi zdi škoda in vsak fokusiran podjetnik bo rajši te kilođule vlagal vase.
  Je pa seveda res, brez muje… Torej, simbioza ne?

  Overall je lepa zgodba in za koga bo to izjemna priložnost. Upajmo, da jo izkoristijo.

 • Tilen

  Za koga ki nima drugega nacina prit do zacetnega kapitala, ma pa dobro idejo je to super resitev.

 • kako si lahko idejo zavaruješ, da ko jo komu predstaviš in te zavrne in lepo odideš in na koncu čez nekaj časa ugotoviš, da jo on spravla v prakso, ti je ukradel idejo?…

 • Basically je tuki skor brez potrebe bit paranoičen glede tega, da bi ti kdo ukradel idejo, kajti ti ljudje imajo tako ali tako dovolj svojih idej, da bi začeli uresničevati še svoje. Sploh pa je Slovenija tako mali prostor, da se vse razve v trenutku.