Skip to content

Words of wisdom

Človek vsake toliko časa naleti na kak dober citat, pregovor, rečenico, frazo,… skratka nek skupek besed, ki mu/ji je kul in ima potencial, da bi lahko služil kot nek moto, mantra, vodilo v življenju. Tule sledi nekaj mojih najljubših:

I don’t want a piece of cake. I want the whole bloody bakery. (Vir neznan)

Ne zadovolji se z dovolj dobrim,  ceni se in zahtevaj samo najboljše. This is Sparta!

No matter how you fuck up your life, the governement will still take care of you (Morten Lund @ Edge conference)

Kaj je najhujše, če ostaneš brez službe? Greš na zavod in dobivaš podporo. Kaj se zgodi, če ti zlobni strici ponujajo mamile in postaneš odvisen? Greš v kako državno financirano ustanovo za odvajanje (I guess). Kaj se zgodi, če ti propade podjetje? Narediš novega, se samozaposliš in od države pokasiraš 4500 € (think about it;) In tako analogno naprej… Don’t hesitate,  risk it!


You never fail. Sometimes you’re just less successful. (Morten Lund)

Logično nadaljevanje prejšnjega citata, ta dokazuje predvsem mentalno trdnost, ko človek neuspeh izbriše iz svojega slovarja in neuspeh dojema kot pot, ki ni prava za uspeh. No, po svoje je uspeh tudi, če ugotoviš, na kateri način se nekaj ne dela. Hej, življenje je eno samo učenje. Vsaka šola sicer nekaj stane; moraš samo upati na popuste in akcije.

Treat every problem like a dog. If you can’t eat it or hump it, piss on it and walk away. (Vir neznan)

Ko nekaj ne gre več in si poskusil vse, kar je bilo v tvoji moči, pusti stat in pojdi naprej. Življenje je kratko, časa nimaš na pretek in tam zunaj je še veliko dobrih punc/tipov, služb in kakršnih koli že dobrih priložnosti.  Ali če obrnemo malce drugače – če imaš problem, ki je rešljiv, se ni potrebno obremnjevati z njim, ker boš pač naredil/a vse, da bo OK. Če pa imaš problem, ki ni rešljiv, pa tako ali tako ni v tvoji moči, da bi karkoli lahko naredil. Why bother then?

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present. (Oogway, film Kung fu panda)

Tega, kar se je že zgodilo, ne moreš popraviti. Npr. ko si oddal izpit in si ugotovil, da si pozabil rešiti zadnjo stran. Ups, sej bo naslednji rok. Kaj bo jutri, tudi ne moreš vedeti, ker (sorry for breaking this for you) nisi vedeževalka. Po vseh načelih zdrave pameti je tako najbolje izkoristiti tisti trenutek, ki ti je na voljo in ko imaš dejansko možnost, da nekaj narediš.

When I’m sad, I stop being sad and be awesome instead. (Barney Stinson, serija How I met your mother, I recommend watching!)

Vsak ima svoj trenutek šibkosti, ko ga nekaj res potre. Ampak, pazi! Zakaj bi bil žalosten, ko pa si tako ali tako najbolj kul na svetu?

Assumption is the mother of all fuck-ups (Marcus Penn v Oblegani 2)

Ko badguysi mislijo, da so ubili Stevena Seagala v filmu Oblegani 2, jih njihov capo di banda opozori, da je treba najprej videti truplo, prej ko lahko kaj takega potrdiš. Lekcija? Karkoli že počneš, bodi prepričan v to, kar počneš in kakršnokoli odločitev že sprejmeš, jo sprejmi na podlagi oprijemljivih dejstev.

Nobeden ni še obogate od plače. Plačo vam spiči žena na Mercator Pika kartici (Erazem B. Pintar v Kiberpipi)

Višina plače je precenjena, na kup je potrebno zbirati kapital in ustvarjati premoženje.

Do what you love and the money will follow. (Vir neznan)

Še en bolj materialistični, a vendar. To smo že razčistili, da se je v življenju potrebno imeti fajn. Najboljše od vsega pa je, če lahko živiš od tega, kar rad počneš. V tem primeru bo tudi tvoja učinkovitost večja in rezultati bodo zagotovo boljši. To pa se v končni fazi praktično vedno pokaže tudi na TRR. Če delaš predobro ali preveč in misliš, da si premalo plačan, se bolje spogajaj ali pa zamenjaj službo/podjetje.

Last but not least:

And since then, for the past 33 years, I’ve looked in the mirror and asked myself: “If today was the last day of my life, would I wanna do what I’m about to do today. And whenever the answer would be NO for too many days in a row, I know I need to change something. (Steve Jobs,  Stanford Commencement Speech)

Mislim, da tole ne potrebuje komentarja, v bistvu priporočam kar ogled celotnega govora. Če si ga že videl/a, poglej še enkrat, ne bo škodilo=)

Imaš na zalogi še kakšen kul citat, pregovor…? Napiši ga v komentar ;)

Enhanced by Zemanta
DOBER ZAPIS? NE ZAMUDI NASLEDNJEGA.
Pridruži se naročnikom, ki vsako sredo prejemajo zadnje objave z bloga in vsebine na temo grajenja posla na internetu in uporabniške izkušnje.
Tvoj e-mail naslov seveda ostane samo pri meni.
 • Super nabor :D Tisti z “assumptions” drži kot na steno nabit. Prvi misli, da drugi misli, da tretji bo, tretji misli, da prvi misli, da drugi bo in drugi misli, da bosta ali prvi ali tretji, na koncu pa ne naredi noben :P

  Drugače pa je tale moj najljubši: Always smile — it makes people think what you’re up to :P
  Še res je :)

  In tale, za drzne:
  You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life. W. Churchill

  Zadnje čase mi hodi po buči tudi tale Einsteinov, ki sicer nima nič z motivacijo, povzame pa lahko celotne siutacije :P
  Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.

  Ne bom več naštevala, ker lahko nastane nova objava :D

 • Dobra=) Še posebej slednja, Einsteinova. Če jih maš še na zalogi, ti kar=)

 • tjaša

  oooo, zelo lep blogec, anej ;)

  tistga s predpostavljanjem bi blo treba skor vsakmu na steno nalept, ker se preveč zanašamo na naše domneve in potem posledično “napačno” ravnamo (očitno se večini še ni ratalo znebit dojenčkovega egocentričnega pogleda na svet, ko misli, da vse ve, si vse pravilno razlaga, je nezmotljiv, … )

  pa valda…tista misel s psom je tud fenomenalna :D
  naj še jst navedem eno meni ljubo …

  “If your dog thinks you re the best, don t seek a second opinion.”

  in še…moja trenutno vodilna misel v življenju:

  “Chi non mi vuole non mi merita.” (Tisti, ki me noče, si me ne zasluži.)