Na blogu uvajam novo kategorijo, Hot7, sedem vročih vprašanj o poslu, iejah, smislu življenja, o tem, kaj se splača prebrati, ogledati in narediti. Na vprašanja bodo vsak ponedeljek odgovarjali ljudje, ki jih cenim, ki jih je vredno imeti ob sebi in ki so v poslu že marsikaj naredili.

Barbara Rijavec

Je mlada in zagnana finančna analitičarka, projektna managerka in podjetnica to-be. Diplomantka Gea College, kjer dela tudi magisterij. Spoznala sva se na eni od podjetniških delavnic, kasneje pa sva poslovno sodelovala pri postavitvi spletne strani za Taxgroup.

Takrat se je izkazala kot trda pogajalka, vedno pa je poslovno igrala zelo fair. Ima veliko znanja s področja podjetniških financ, kar dokazuje, da jo je po Taxgroupu za vrednotenje neke družbe najel eden od Big4, nazadnje pa se jo je dalo videti vstopiti v Publikum, kjer trenutno dela kot finančna anlitičarka pri vrednotenju družb, v katere Publikum vlaga.

Barbara že pri rosnih 25 veliko ve o financah, projektnem managementu in poslu nasploh, vendar se pri tem ne ustavlja, saj stalno vlaga vase in se izobražuje. Ko pa združiš njeno znanje in proaktivnost, dobiš tapravo mašino, ki se ne ustavi 🙂Do nje lahko pridete preko:

Lahko si preberete tudi intervju z Barbaro v reviji Gea forum.

Hot7:

Kaj je tvoj drive v življenju, kaj te žene naprej?
Želja po uspehu. Ko se zjutraj zbudim in preprosto želim naresti maksimum iz zastavljenih ciljev.

Tvoj moto?
What does not kill makes stronger. Skill and confidence are an unconquered army

Tvoji idoli? Po kom (ali čem) se zgleduješ?
Uspešni poslovneži, profesorji, ki sem jih spoznala ali pa zasledila v medijih in so me navdušili. Nenazadnje tudi moji starši.

Tvoj odnos do denarja?
Money spins the world.

Kaj je bila tvoja najboljša ideja v življenju in kaj si počela, ko si jo dobila?
Prodajati češnje z domačega vrta. Prepričala sem sestrično, da mi pomaga obrati celo česnjo in se z menoj odpravi s kolesom prodajat okoliškim prebivalcem. Formula je bila simpl: pripeljano na dom in ceneje kot na tržnici.

Kam bi investirala 1 mio €, če bi jih imela?
V izobrazbo, zlato, nepremičnino (dolgoročno) in vrednostne papirje.

5 stvari, ki so must read, must see ali must do.

  • Must read: Kniga Končajte v bankrotu in The Art of the Deal
  • Must see: Montjuïc & La Font Magica, Barcelona, Akropola, Atene, Forum Romanum, Rim, Versailles, okolica Pariza in Berlin
  • Must do: vsak, ne glede na panogo, kjer deluje, bi se moral naučit osnov podjetništva
Enhanced by Zemanta