Danes zjutraj sem se zalotil, da sem se kar preprosto sprijaznil s tem, da hladna voda v kuhinji teče počasi. To se dogaja, že od kar živim v tem stanovanju in nisem naredil še nič okoli tega.

In potem me je prešinilo, da se bržkone ljudje v življenju kar prevečkrat sprijaznimo s stvarmi, ki nam sicer niso všeč, a jih vseeno vzamemo kot dane. Kot “default setup”. To je sicer skregano z zdravo pametjo in celo samo evolucijo, znotraj katere smo že tisoče let.

Obstaja pregovor, da je nezadovoljstvo gonilo napredka. Vedno, ko je nekdo nekaj novega naumil, je bil nezadovoljen s trenutnim stanjem in je to želel spremeniti. Po tej logiki sedaj tudi živimo obkroženi s tehnologijo, ki je vsak dan bolj napredna in prefinjena.

A nekateri se še vseeno parkirajo v povprečje, se sprijaznijo s tem, kar imajo in tako dočakajo svoj konec. Kakorkoli morbidno se to že sliši, je strašljivo resnično. Tvoja edina služba v življenju, v kateri si varno dočakal penzijo; zakon, ki je obstal samo zaradi tega, ker se je tudi žena sprijaznila z njim in nenazadnje – želje in sanje, ki so ostale neuresničene.

In potem se zgodi to (vir 9gag):

ČakanjeČe sprijaznen s trenutnim stanjem zgolj čakaš na to, da se ti bo zgodilo nekaj dobrega, se to nikoli ne bo zgodilo. Tudi hladna voda iz pipe ne bo nenadoma začela teči hitreje.

Poznam vse preveč ljudi, ki zapravljajo svoj potencial s tem, da so se sprijaznili s službo, ki jo imajo in v njej delajo samo še za plačo. S tem ne koristijo ne delodajalcu, še najmanj pa sami sebi. Poznam ljudi, ki samo bentijo nad trenutnim stanjem in ne naredijo nič, da bi se to spremenilo. In poznam tudi ljudi, ki nimajo službe, pa so se prilagodili na tistih 300 € podpore in nekako že preživijo.

Po moje ni najbolj tragično spoznanje, da spadaš v to skupino, najbolj tragično je, ko si star 60, 65, 70 let in se zaveš, da v življenju nisi naredil tega, kar si si želel. To pa je kriza. Fak.

Delaj stvari, ki so ti kul in vedno se sprašuj: Why the fuck would I do that? Ko ne prideš do odkritih in pozitivnih odgovorov, je potrebno nekaj spremeniti.