Danes je popularna vlogerka Jenna Mourey objavila prispevek (oglej si video spodaj), kjer razlaga o tem, kako je postala dobesedno zasvojena z uporabo aplikacij (predvsem igranjem iger) na svojem iPadu. Pametni mobilni telefoni in tablični računalniki svojo popularnost dolgujejo prav aplikacijam; predvsem okoli iger se je ustvaril nov svet, ki korenito spreminja vedenjske vzorce (u)porabnikov teh vsebin.

Računalniške igre so s prihodom družbenih omrežij ter pametnih mobilnih telefonov in tablic dobile tako družaben kot tudi interaktiven twist – pobeg iz realnosti je obogaten s tvojimi prijatelji, virtualnimi valutami in najlažjo izmenjavo z realnimi valutami v zgodovini in preprostostjo uporabe zgolj z dotikanjem zaslona.

Še vedno se socializiraš, a ti ni treba zapustiti kavča. Gradiš imaginarno, virtualno bogastvo, ki je osnovano na kreditnih točkah in virtualnih zlatnikih. Imaš instanten vpogled v življenje kateregakoli človeka, s katerim si (ali pa tudi ne) povezan. Mnogim staršem te naprave vzgajajo njihove otroke.

Sam se trudim uporabljati zgolj aplikacije, ki jih potrebujem pri svojem delu in utility aplikacije, ki mi olajšujejo življenje. Igram se zavestno izogibam. A po drugi strani se mi pojavlja vprašanje – je zgoraj opisana in v videu predebatirana sprememba res slaba ali pa se družba pač spreminja skupaj z razvojem tehnologije? Ful me zanima tvoje mnenje – prosim, sporoči ga v komentarjih.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bRKOB2xY4Ao