Če hoče podjetje na strani na posebnem zavihku narediti svoj video kanal ali izpostaviti zgolj določen video (SiOL iO, Youtube,…), za to ne potrebuje vedno aplikacije (npr. Involverjeva), ampak to lahko naredi s preprosto kodo v statičnem FBML.

Postopek:

1. Kot administrator klikneš na Edit page / Uredi stran

2. Dodaš Static FBML aplikacijo na stran (če še ni dodana, klikneš Browse for more in jo dodaš na stran, ki jo urejaš)

3. V administraciji strani klikneš na Edit/Uredi možnost pri FBML aplikaciji.

4. Vneseš naslov zavihka in vstaviš tole kodo in klikneš Save/Shrani:

<fb:swf swfbgcolor=”000000″ imgstyle=”border-width:3px; border-color:white;” swfsrc=’http://www.url-videa-ki-ga-vstavljas.com’ imgsrc=’http://url-grafike-pred-videom.com’ width=’760′ height=”615 “/>

5. Greš nazaj v administracijo strani in pri FBML application settings izbereš Tab: Add – dodaš FBML aplikacijo med zavihke.

6. Če hočeš, da se ta zavihek privzeto prikazuje vsem uporabnikom, ki niso še oboževalci strani, v administraciji izbereš Wall settings/Nastavitve zidu in pri Default landing tab for everyone else izbereš izbrani zavihek.

Vsaka vstavljena .swf datoteka (med drugim video) mora imeti pred sabo (overlay) grafiko; če grafike ni, se tudi video ne prikaže. Grafika je lahko screenshot videa ali pa neka poljubna grafika s pozivom, naj si uporabnik ogleda vstavljen video. Parametra širine in višine, ki ju določiš v kodi, določata tako velikost grafike kot tudi videa.

V novoletnem času je ta funkcija primerna npr. tudi za flash novoletne čestitke.

Več o vstavljanju .swf datotek in dodatnih možnostih na Facebookovem developer wikiju.