Včeraj smo na v okiviru komunikacije portala Siol.net na Facebooku lansirali stran Siol.net Dobro počutje. Stran prinaša novice in nasvete za zdravo življenje, osebno nego, skrb za družino, urejanje doma, kulinarične užitke in zdravo prehrano.

Kulinarične užitke komuniciramo predvsem prek receptov na posebnem FBML zavihku, ki služi kot agregat oz. izpostavljanje izbora receptov na portalu. Vsak teden bomo poleg tematskega izbora (najbolj popularni, ribje jedi, mesne jedi…) naredili tudi izbor receptov, za katere mislimo, da bi jih naši fani definitivno morali skuhati.

Če hočeš narediti izbor več receptov in zraven imeti še velike vabljive fotografije, potem počasi potrebuješ navigacijo, ki je prikazana spodaj. To se da rešiti brez programiranja posebne aplikacije z dinamičnim FBML.

siol-net-dobro-pocutje

<!– NAVIGACIJA –>

<a href=”#” clicktoshow=”nav1″ clicktohide=”nav2,nav3,nav4″>Recept 1</a>

<a href=”#” clicktoshow=”nav2″ clicktohide=”nav1,nav3,nav4″>Recept 2</a>

<a href=”#” clicktoshow=”nav3″ clicktohide=”nav1,nav2,nav4″>Recept 3</a>

<!– VSEBINA – RECEPT 1 (ALI PRVIZET/HOME POGLED) –>

<div id=”nav1″>

Vsebina recept 1

</div>

<!– VSEBINA – RECEPT 2 –>

<div id=”nav2″ style=”display: none;”>

Vsebina recept 2

</div>

<!– VSEBINA – RECEPT 3 –>

<div id=”nav3″ style=”display: none;”>

Vsebina recept 3

</div>

Rešitev je v bistvu navaden HTML, razen clicktoshow in clicktohide elementov. Clicktoshow omogoča, da določiš ID vsebine, ki jo želiš prikazati, ko uporabnik klikne na povezavo. Na drugi strani pa clicktohide omogoča, da določiš ID vsebine, ki jo želiš skriti.