Ne. Ljudje sami so. Facebook je samo orodje, ki pospeši tisto, kar bi tako ali tako moralo razpasti. Gremo razčistit par stvari.

Facebook je postal katalog, kjer ima vsak bolj ali manj podrobno razložene specifikacije (osebne informacije, fotografije, statusi,…). In kakor veselo listamo po katalogu ali brskamo po spletni trgovini, si tudi tu lahko zlahka (če imamo kolikor toliko normalne specifikacije=) priklikamo novo avanturo. 

Does Facebook Wreck Marriages je zadnji v seriji člankov na to temo, na katerega sem naletel. Facebook drastično spreminja vedenje ljudi na internetu. Je največji RPG, ki obstaja. Količina osebnih informacij, ki jih ljudje vse prevečkrat delijo brez nekih posebnih zadržkov, je ogromna. Objavljanje je impulzivno, nepremišljeno. Brez pretiravanja lahko rečemo, da skoraj vsi vedo vse o vseh in ravno zato se toliko poskusov varanja in avantur konča v razpadlih zakonih in vezah

Kakor avtor v članku tudi omenja, je ena glavnih prednosti Facebooka možnost enostavnega povezovanja s prijatelji, bivšimi, itd. iz zgodovine in na drugi strani instantno spoznavanje novih lepih, sijočih, postavnih primerkov iz kataloga.

Ne da obsojam, ljudje pač delamo to, kar nam je všeč. Ampak dajmo bit pošteni pri obsojanju Facebooka kot glavnega krivca za razpad zakonov.

Za razpad zakonov so krivi izključno uporabniki sami. Po eni strani bi si lahko mislil, češ, kako so neuki varne in prebrisane uporabe Facebooka, da jih odkrijejo, kar seveda ni bistvo. Bistvo je, da če je človek v zakonu nesrečen / nezadovoljen / zdolgočasen (kar so verjetno razlogi, da greš čekirat ponudbo naokoli), naj bo vsaj toliko pošten do samega sebe in svojega partnerja in v miru zaključi vse skupaj.

Je uporaba objavljenih zapisov s Facebooka kot dokazno gradivo upravičena in legitimna? Seveda!