Skip to content

Ljubljana ima frizerski salon za hedoniste

V življenju sem obiskal samo tri različne frizerje. V sredo sem šel k novemu, ker med vikendom nimam časa za svojega dosedanjega cerkniškega frizerja in ker je bil res že skrajni čas, da svojo glavo spravim v red (da, na žalost samo lase). Pred tem sem razmišljal, kam naj grem. Sicer frizerjev je res veliko v Ljubljani, a sem se spomnil na Anžeta, ki je pred časom pravil nekaj v smislu, kako se je strigel pri enem frizerju, kjer so mu še zmasirali glavo in je prišel dokaj ugodno skozi + njegova frizura je zgledala kar kul. :) Anže dal potem vse info in voila, gremo se strič.

Šel sem v Studio4 na Pražakovi 4, med policijo in Telekomom na Bavarcu. Pridem not, taka prostorna oranžna zadeva, zagledam mojega frizerja in mu rečem, Edo, a ne? Anej? Jep! Edo takoj simpatični gospodični reče, evo, dobr ga dej. Hm? (Alrite!) Nekoliko začudenega me posadijo na ono zadevo za umivanje glave. In potem se je začelo. Najprej mi je dobro umila glavo. Potem pa masaža glave. I mean, woman’s got the feeling. Če bi bil maček, bi predel. Potem pa še vrat. Super! Takoj sem rekel, če me še Edo ostriže tako kot treba, imajo novo stranko. Na koncu mi posuši še glavo in potem na stol za striženje.

Pride Edo, zmenva, kako pa kaj in začne. Nakar pride še taista gospodična, se vsede zraven, vzame kremo in reče, dajte mi roko. Hm? – Ja mal vas bomo razvajal, to mamo zj novo. (Alrite!)  V glavnem, kakor dobro ji je šlo pri glavi, je bilo še bolje z rokami:) Vsaka roka 10 min.  Hedonizem:) Saj kot da ne bi bilo še dovolj, sledi na koncu še eno umivanje glave in še krajša masaža.

They got me.

Račun? 17,5€. Pri prejšnjem frizerju sem plačeval sicer cca 10€, ampak tole je bilo vredno vsakega centa. Prej so me pač posadili na stol, ostrigli in to je bilo to. Tule pa je bil odnos na popolnoma drugi, nesporno višji ravni, dejansko se počutiš kot gospod. Ne vem sicer, kakšna je praksa pri drugih salonih, ampak pri temu so zadeli v polno, kar se mene tiče.

Kaj se lahko naučimo iz tega?

Da ne bo ta zapis izgledal zgolj kot reklama (čeprav je to povsem dobronamerno in brezplačno priporočilo), poglejmo še, kaj se iz tega lahko naučimo:

 • če stranko spoštuješ in z njo tudi tako ravnaš, bo to gotovo znala ceniti in se bo vračala
 • stranke so pripravljene plačati tudi višjo ceno, če zato tudi primerno več dobijo
 • če naredite dovolj remarkable storitev ali produkt oz. če vam uspe pokazati vašim strankam to višjo vrednost, bodo stranke govorile o tem naokoli (tako kot jaz sedaj) in v končni fazi tako vaše stranke postanejo evangelisti vaše storitve/produkta – torej vas oni oglašujejo.
 • največ, kar si podjetje lahko želi, je stranka, ki se vrača in ki je pripravljena za vaše podjetje zastaviti svoje ime
 • inovacije v zelo malo primerih ležijo v sami storitvi/produktu kot takem, pač pa veliko večji uspeh doživijo tiste storitve/produkti, kjer se inovira na podorčju novih poslovnih modelov, distribucije, dodatnih storitev,… torej na sami realizaciji in posledično prodaji
DOBER ZAPIS? NE ZAMUDI NASLEDNJEGA.
Pridruži se naročnikom, ki vsako sredo prejemajo zadnje objave z bloga in vsebine na temo grajenja posla na internetu in uporabniške izkušnje.
Tvoj e-mail naslov seveda ostane samo pri meni.
 • Barbara

  Meni je zato cool Mič Styling. Punce smo deležne tudi kavice :)
  Je pa res, da ne rabim masaže rok itd. Ker je že z mojimi lasmi like too much work. Mene samo fena skoraj pol ure (tudi več).
  Ker imam pa res naravno lepe lase, mi je predvsem pomembno, da me frizer ne sili v neko barvanje in pramenčkanje. Tudi postričo mora znati dobro, sicer se moji tanki in gosti lasje kaj hitro razcepijo, potem bi lahko hodila vsak mesec! Pri frizerju se držim “kot pijanec plota” kvalitete in ga redko zamenjam. Zaupam Mič Stylingu in to je to :)

 • Val

  Torej…imam eno vprašanje zate… Ali bi šel v salon tudi, če bi vedel, da te bo tokrat obisk stal kar 70% več in če prav razumem, frizura ni toliko bolj special?

  Dodatna storitev sta masaža glave in masaža rok. Naj povem, da masaža glave ni nekaj wow novega, saj jo nudijo že v veliki večini frizerskih salonov. Če pa je masaža rok res tisti odločilni faktor, zaradi katerega je cena toliko višja…?

  Za tovrstne storitve se mi zdi zelo pomembno, da so ti ljudje simpatični, da jim zaupaš in se jim prepustiš v tovrstno razvajanje.

  Verjamem, da obstaja mnogo ljudi, ki cenijo to in ki so za to pripravljeni tudi plačati višjo ceno. A najbrž je tudi v core businessu nekaj, kar pomeni, da lahko ta frizer zaračuna višjo ceno. Morda pa je Edo pač taka blagovna znamka sam po sebi.

 • Za ceno sem že prej vedel, da bo tam-tam. Ampak sem si rekel, da okej, gremo pogledat, eno je pač Ljubljana (prej se strigel v Cerknici), drugo je pač mogoče višja kakovost storitve. Prevladalo je slednje.

  Po drugi strani je pa res, da če celo življenje ližeš samo sladoled Planica in si zadovoljen z njim, ne boš vedel, če obstaja kateri še boljši :)

  S tem postom sem bolj kot kaj drugega hotel pokazati primer, kako lahko z bolj kvalitetnim servicom brez problema zaračunaš več in kaj je dobra praksa pri ravnanju s strankami :)

 • Val

  Hmmm…zdaj omenjaš kakovost storitev, medtem ko v postu ne govoriš nič o tem, da so te postrigli bolje oziroma da si sedaj deležen več ženskih pogledov, odkar te je strigel Edo. To, da pa salon nudi večji spekter oziroma imajo še dodatne storitve, je pa drugo. Kot pravim, vprašanje, če bi bili masaža glave in rok dovolj zadosten razlog za to, da bi ljudje obiskovali ta salon, če ne bi tudi striženje bilo na višji ravni, mar ne?
  Se pa strinjam s primerom Planice… Fajn je, če človek poizkusi tudi kaj novega, čeprav pri nas puncah je tako, da menjati sladoled ni niti približno tako tveganje kot zamenjati frizerja:)
  Pa še glede kave pri Miču… tudi kava ni več “baš nešto”…. Tudi jaz jo dobim vedno, pa kozarec vode pa celo kremšnite so enkrat delili…:)