Skip to content

[OPAŽENO] iChef iz Gorenja

Inovativnost, sledenje trendom, kakovost, lep design – eden od dokazov, da znamo tudi Slovenci delati masovne hi-tech izdelke, prihaja iz Gorenja. iChef v kuhinje prihaja s 65 prednastavljenimi recepti in nastavitvami za kuho raznih jedi, ki jih potem avtonomno tudi skuha, na voljo pa ima še 150 mest, ki jih lahko domači chef vnese sam. Kuhar ali kuharica vse nadzoruje preko lepega vmesnika na zaslonu na dotik; slednji tako končno zares prihaja tudi v kuhinje.

Ta zapis pa ni namenjen toliko predstavitvi izdelka samega, kakor je namenjen predstavitvi zgleda, ki ga je Gorenje naredilo in kateremu bi moralo slediti še veliko slovenskih podjetij, ki so sicer sposobni narediti visoko kakovostne izdelke, šepa pa jim predvsem pri prodaji in posledično je na kocki tudi obstoj podjetij.

Da Gorenje razume trende in tudi muhe potrošnikov, na katere cilja, je dokazalo že s hladilniki, ki so bili okrašeni s Swarowski kristali ali hladilniki, ki za upravljanje podpirajo iPhone. Gorenje v tem primeru ni naredilo samo presežka pri izdelku, ampak se je izkazal tudi njihov PR oddelek. Novico o lansiranju izdelka je objavilo nekaj slovitih blogov in medijev in to je gotovo dobra popotnica za prodajo. V nadaljevanju pripenjam par screenshotov  (na zapise prideš s klikom na posamezni screenshot).

Wired

ichef-wired

Engadget

ichef-engadget

Trend Hunter

ichef-trend_hunter

Yanko Design

ichef-yankodesign1

Business Insider

ichef-business_insider

DOBER ZAPIS? NE ZAMUDI NASLEDNJEGA.
Pridruži se naročnikom, ki vsako sredo prejemajo zadnje objave z bloga in vsebine na temo grajenja posla na internetu in uporabniške izkušnje.
Tvoj e-mail naslov seveda ostane samo pri meni.
  • Se strinjam Anej, zelo dobro odmerjen in pripravljen PR. Visoko kvalitetna proizvodnja je prisluhnila potrebam, ki jih diktira trg (za spremembo :)) … In vsakič, ko podjetje “razume” what all the cool kids want, prodaja ne more izostat. Bravo Gorenje!

  • Pingback: Tweets that mention anej mehadzic » [OPAŽENO] iChef iz Gorenja -- Topsy.com()

  • Res je. Se tudi vidi, da je predsednik uprave marketingar. Pri večini slovenskih podjetij so žal predsedniki uprav finančniki, tehniki, zdravniki ali pravniki.

    Anej, kvaliteta = kakovost po slovensko. :-) Hehe, da malo še jaz najdem kakšno napakico. :-)))

  • Ja, ljudje so vse bolj navajeni upravljat gadgete z dotikom (telefoni, tablice,…) in ta zgled so prenesli zdj še v kuhinjo. Poleg tega pa je to po ameriškem načelu produkt for the stupid – vsak, ki bo znal nakupit sestavine in mal potapkat po zaslonu, bo lahko kuhar – kar pa je super, saj s tem rešuješ velik problem, ki ga folk ma.
    Kar pa mislm, da bi blo res še supr, pa je povezljivost z webom (wifi) in nekakšen market z recepti – nalaganje, izmenjevanje, rating.

  • Strinjam in hvala za pozorno branje – sem popravil=)