Družbeni mediji so nadvse priročno orodje za organiziranje dobrodelnih pobud, saj omogočajo hitro (nekateri bi rekli viralno) širjenje glasu in posledično večji “izplen” za tiste, ki jim je pomoč namenjena. Ena najbolj svetlih pobud, ki se bo pri nas letos zgodila že tretjič, je tudi Twestival Ljubljana 2011.

Twestival je dve leti staro gibanje in mreža dobrodelnih lokalnih dogodkov, ki jih prostovoljno prirejajo Twitter uporabniki. Za vsak dogodek uporabniki/organizatorji izberejo dobrodelno organizacijo, kateri gre izkupiček, ki se zbere na dogodku. Prostovoljci z vsega sveta so do sedaj uspeli zbrati že več kot 1,2 milijona dolarjev za dobrodelne namene. Respect.

Poleg zbiranja sredstev je namen dogodkov tudi druženje, da se virtualno spletene vezi še dodatno okrepijo; vse v duhu dobrodelnosti – skratka sama dobra karma 😉 Poleg tega pa organizatorji znajo pripraviti zares zabaven in zanimiv program.

Fundacija Mali Vitez

Sredstva bodo gotovo šla na pravi naslov, saj je rak ena najhujših in zahrbtnih bolezni današnjega časa. Poslanstvo fundacije Mali vitez je ozdravljenim od raka pomagati s tehničnimi pripomočki, nuditi psihološko in medicinsko pomoč ter jim pomagati pri čimbolj uspešni rehabilitaciji. Poleg tega se trudijo pospeševati raziskave poznih učinkov zdravljenja raka pri otrocih.

Kdaj, kaj in kje?

Twestival se bo zgodil 24. marca ob 19h v Goodlife Lounge Clubu v Skalni dvorani Ljubljanskega gradu. Vstopnina je prostovoljni prispevek. Že danes pa lahko z SMS-om s ključno besedo MALIVITEZ, ki ga pošlješ na številko 1919, doniraš 1€. Just do it.

Program je še v nastajanju, že sedaj pa je znano, da bodo na dogodku za glasbo poskrbeli The Tide, Žrebci, Discoballs in Tudo, nasmejala nas bosta Mladen Pahović in Iztok Majhenič, ostalo pa je še opredeljeno z značko #presenečenje=)

Organizatorji

Vsa čast in slava organizatorjem @drfilomena, @mr_foto, @gcuzak, @jasna, @zzturk, @KaktusKaktus, @tomazp, @petraslanic, @symru, @miharejc, @Lacn, @Lukasencar, @tinala, @bizmar, @prgmr, @betmenka, @ninakrmac, @Bashi_B, @luka259, @pengovsky, @ena2345, @alivea, @illegaldrum, @Karmennovak@freeeky, @peroksid, @jizah, @matijarijavec.

Upam, da se vidimo! Več informacij pa kakopak najdeš na ljubljana.twestival.com.