Skip to content

Google v napadu tudi z direktno pošto

Prejšnji teden sem po pošti dobil pismo od Googla. Po začetnem navdušenju odprem kuverto in v njem najdem promocijski material za Google Adwords s kodo za 40€ brezplačnega oglaševanja.

Koda ima seveda po vseh načelih direktnega trženja omejen rok trajanja; vrednost 40€ velja samo do 15.5., po 31.5. pa se koda izteče.

Google dokazuje, da po odprtju podružnice v Zagrebu resno misli tudi z našimi konci in hoče tako (v tem primeru s pobiranjem podatkov z AJPESa)  pridobiti čimveč malih  (in seveda tudi večjih) podjetij, ki bodo začela sama oglaševati v Adwordsih, promo koda pa bi znala biti dovolj močan teaser, da se bodo v podjetjih odločili vsaj za preizkus in izkoristili zastonj oglaševanje (če seveda znajo uporabljati internet=).

To gotovo ni korak v sili, pač pa kar smiseln korak v smeri širjenja trga s ciljanjem podjetij, ki še niso izkoristila tega kanala za oglaševanje in ga še ne poznajo.

Google Adwords direktna pošta

Zanimivo bi bilo videti, kakšen odziv bo imela ta kampanja. Kaj ti misliš, bodo podjetja na ta način zagrabila Adwordse ali je v tem primeru trženje prek direktne pošte brca v temo?

DOBER ZAPIS? NE ZAMUDI NASLEDNJEGA.
Pridruži se naročnikom, ki vsako sredo prejemajo zadnje objave z bloga in vsebine na temo grajenja posla na internetu in uporabniške izkušnje.
Tvoj e-mail naslov seveda ostane samo pri meni.
  • Mimogrede, to je že drugič (kar jaz vem) da to pošiljajo okoli, mi smo že lani isto stvar dobili in izkoristili (mogoče je od tega že več kot eno leto, ne spomnim se točno)…
    Mogoče pa bodo za vedno ostali tako kot so sedaj, da ne bo mogoče dodati oglasov na svojo stran, oglaševal pa boš lahko, kaj pa vem, tako dolgo že čakamo na to….

  • Kaj misliš s tem, da ne bo mogoče dodati oglasov na svojo stran -> Adsense?

  • Od googla nekako pričakuješ da je topshit kar se tiče obračanja podatkov … zato mi je šlo malo na k*, da mi dajo 40€, zraven pa napišejo, da to velja samo za nove accounte . Torej ne zame, ki account že imam (seveda lahko odprem še enega, ampak to ni point). Od takega podatkovnega giganta bi človek pričakoval, da bodo vsaj bazi primerjali in poštekali, da account že imam. Obstoječim uporabnikom bi potem lahko podarili 20€ za lojalnost :)