Prejšnji teden sem po pošti dobil pismo od Googla. Po začetnem navdušenju odprem kuverto in v njem najdem promocijski material za Google Adwords s kodo za 40€ brezplačnega oglaševanja.

Koda ima seveda po vseh načelih direktnega trženja omejen rok trajanja; vrednost 40€ velja samo do 15.5., po 31.5. pa se koda izteče.

Google dokazuje, da po odprtju podružnice v Zagrebu resno misli tudi z našimi konci in hoče tako (v tem primeru s pobiranjem podatkov z AJPESa)  pridobiti čimveč malih  (in seveda tudi večjih) podjetij, ki bodo začela sama oglaševati v Adwordsih, promo koda pa bi znala biti dovolj močan teaser, da se bodo v podjetjih odločili vsaj za preizkus in izkoristili zastonj oglaševanje (če seveda znajo uporabljati internet=).

To gotovo ni korak v sili, pač pa kar smiseln korak v smeri širjenja trga s ciljanjem podjetij, ki še niso izkoristila tega kanala za oglaševanje in ga še ne poznajo.

Google Adwords direktna pošta

Zanimivo bi bilo videti, kakšen odziv bo imela ta kampanja. Kaj ti misliš, bodo podjetja na ta način zagrabila Adwordse ali je v tem primeru trženje prek direktne pošte brca v temo?