Po internetih že nekaj časa kroži glas o mobilni aplikaciji (kmalu tudi storitvi) Bonacarte. Všeč mi je zaradi tega, ker rešuje (sladek/slasten) problem, ki ga imajo študenti – kje so (kul) restavracije s študentsko prehrano.

Aplikacija za delovanje uporablja GPS sprejemnik na mobilnem telefonu, vsebuje evidenco teh restavracij, vrste restavracij izbiramo preko filtrov, ogledujemo si menije, ki so v restaracijah na voljo, aplikacija pa izpiše tudi bližnje restavracije (kar je nadvse priročno, če je izbrana restavracija zasedena). Pri filtrih je pohvale vreden tudi filter po ceni študentskih menijev (prej bonov), kar pomaga študentom pri stroškovni optimizaciji njihove prehrane.

bonacarte-nokia-n8

Podprte mobilne naprave

Bonacarte je debitiral na Symbian platformi, saj je bil razvit v okviru Nokiinega natečaja. Nekaj dni nazaj pa so fantje lansirali tudi različico za Android; ta vsebuje poleg glavnih prej naštetih funkcionalnosti tudi izris poti do restavracije.

Žiga, mastermind aplikacije, pravi, da bodo v začetku marca objavili še iOS in spletno verzijo aplikacije. Slednja bo še z nekaj dodatnimi funkcionalnostmi, ki bodo šle v smer ocenjevanja restavracij, dala vsemu skupaj tudi pridih storitve za priporočanje.

Plus točka: Podpora uporabnikom

Na Bonacarte Facebook strani je poleg vestnega odgovarjanja administratorjev strani pohvale vredna tudi namestitev klepeta v živo na enega izmed zavihkov strani. Uporabniki lahko na ta način dobijo informacije o aplikaciji v realnem času (ko seveda podpora online=).

Tako podporo redko vidiš še pri plačljivih storitvah, tako da v tem primeru definitivno velja pohvala ustvarjalcem strani za trud, ki ga vlagajo v to.

Poslovni model

Hm, poslovni model v tem trenutku še ni čisto jasen, a ugibam, da bo šel v smer oglaševanja znotraj aplikacije ali brendiranja aplikacije/storitve.

Download

Danes je še zadnji dan natečaja, kjer držim pesti za Bonacarte ekipo. Če si lastnica ali lastnik Symbian telefona, ga usmeri na http://m.bonacarte.si in si naloži aplikacijo.

Oglej si še predstavitev aplikacije: